Festékek, ezernyi színben

Hőszigetelés

Legtöbb ember úgy választ festék színt, hogy felkeres egy festékeket árusító üzletet, és az ott kihelyezett színskálából kiválasztja a számára megfelelőt.
Általában több gyártó terméke is megtalálható az ilyen festékboltokban, így több színskálát is végig lehet böngészni a megfelelő szín kiválasztásához.

Azonban vannak olyan esetek, amikor a festék színének pontosan meg kell egyezni valamivel. Ez lehet, egy előzetes terv, vagy valamilyen más tárgy színe, esetleg csak egy átfestés vagy javítás során ragaszkodnánk az eredeti színhez. Ilyen esetekben lehet tetszőleges színt is kevertetni a komolyabb festékboltokban.
Ekkor vinnünk érdemes magunkkal egy színmintát, egy olyan tárgyat, aminek a kívánt színe van, és ahhoz, lehet színskáláról választani, vagy analizáltatni a színt, és akkor egészen pontos egyezést lehet találni.

Szóval nincs lehetetlen, bármilyen színt kikeverhetünk az igényeinknek megfelelően. Persze ezek az egyedileg kevert festékek valamelyest drágábbak, mint a standard színek, erre azért készüljünk fel!

Megosztás