Ilyen egy jó főnök!

Vezetői készség

Nemrégiben munkahelyet váltottam. Már itt volt az ideje. Nem volt már olyan kellemes a légkör, így nem szívesen jártam oda dolgozni.
Az új munkahely kiválasztása pedig nem volt igazán egyszerű. Egyrészt az állásinterjúkon meg kell győzni a HR-est, hogy én vagyok a megfelelő kolléga, másrészt pár rövidebb impulzus alapján fel kell tudni mérni, hogy milyen az a cég, milyen ott dolgozni, milyen a vezetőség.
Bizony ezeknek a dolgoknak mind nagy jelentőségük van, hiszen egy munkahely arról szól, hogy ugyanazokkal az emberekkel kell összezárva lenni nap mint nap. Nem mindegy, hogy milyen vezetői készségek birtokában vezeti a céget a főnök, milyen a kommunikációja, a problémamegoldóképessége. Másrészt fontos megismerni egy kicsit legalább a leendő kollégákat is. Érdemes egy-egy emberrel leülni egy kávéra, mert fontos információkhoz juthat így az ember, hall egy-két pletykát vagy épp panaszt.
Szerencsére én olyan helyet találtam, ahol a munkatársak is jó fejek, és a főnök is teljesen normális, így mondhatjuk, hogy jó döntés volt ezt az új munkahelyet választani.

Megosztás